Product registration Contact
De (im)populariteit van Vaderdag in Nederland
De (im)populariteit van Vaderdag in Nederland

Zondag 16 juni is het weer zover: Vaderdag. In Nederland begonnen we in 1937 met het in het zonnetje zetten van onze oudeheren. Deze ietwat commerciële dag wordt door de één geliefd en door de ander gehaat. Wie ziet het belang ervan in en wie negeert Vaderdag uit principe? Deze en nog meer vragen liet Wahl stellen door onderzoeksbureau Panelwizard aan ruim duizend Nederlanders. Hieronder de resultaten!

Vaderdag mag van mij worden afgeschaft

Nederland is behoorlijk verdeeld als het aankomt op de afschaffing van Vaderdag. Voornamelijk mensen uit Drenthe en Flevoland zien een afschaffing van de dag wel zitten. Limburgers vinden het maar wat fijn om een dag te hebben om “ozze pap” te kunnen eren.

Moederdag vind ik belangrijker dan Vaderdag

Zit ons land vol met moederskindjes? Of eren onze mannen juist graag hun vrouw of moeder tijdens Moederdag? Voornamelijk de mannelijke zestigplussers vinden Moederdag belangrijker dan Vaderdag.

Uit principe koop ik nooit een cadeau voor Vaderdag

Principieel tegen het kopen van een Vaderdagcadeau: ruim een kwart van de Friezen denkt er zo over. Deze nuchtere noorderlingen geven liever geen geld uit voor een presentje. Zeelanders denken er totaal anders over, zij hebben hier geen probleem mee. Nieuwe tondeuse dan maar?

Ik ben Vaderdag (voor mij (stief/schoon)vader) weleens vergeten

Redelijk wat vrouwen zijn Vaderdag weleens vergeten, maar Nederlandse mannen maken het een stuk bonter en lijken gatenkaas voor hersenen te hebben als het op Vaderdag aankomt.